Hľadáte nápad pre výborný, rýchly, ale lacný obed? S týmito receptami na šošovku na kyslo zabijete všetky muchy jednou ranou!
Pokrmy nie sú náročné, prakticky vám bude stačiť jeden hrniec.
A sú aj neskutočne lahodné, šošovka sa priamo rozplýva na jazyku.
Naše recepty
Šošovka sa v obchodoch predáva v niekoľkých rôznych odrodách. Medzi najčastejšie používaný druh sa radí šošovka hnedá a šošovka zelená. Ale sú tu aj ďalšie menej známe odrody ako napríklad čierna šošovka a červená šošovka.
Každý druh má svoje špecifiká, ktoré je dobré pred vlastným varením poznať, aby sme dosiahli ten najlepší výsledok. Šošovka hnedá a zelená je bohatá na kyselinu listovú a železo, preto sa odporúča tým, ktorí trpia chudokrvnosťou. Túto šošovku je nutné pred samotným varením odmočiť v studenej vode. A je výborná na prípravu polievok.
Červená šošovka je dobrým zdrojom železa, selénu, fosforu a ďalších látok, ktoré umožnujú rovnomerné uvoľňovanie glukózy do krvi, preto je ideálnou surovinou pre diabetikov alebo niekoho kto drží diétu, zároveň je skvelým zdrojom bielkovín pre bábätká, keď prechádza na tuhú stravu.
Čierna šošovka takzvaná beluga má vysoký obsah bielkovín a vlákniny. Jej veľkou výhodou je, že sa pred vlastným varením nemusí namáčať, preto je skvelou surovinou, pre tých, ktorí vareniu nemôžu venovať dostatok času.