Recepty na nadýchanú šľahačkovú tortu harlekýn alebo upečte si ju doma ako z cukrárne

Najlepšie recepty na harlekýn tortu nájdete tu!

Korpus taký jemný a nadýchaný, že sa vám okamžite rozplynie na jazyku.

Šľahačka tak krémová, že ani nebudete vedieť, že niečo jete a nebudete chcieť prestať.

Upečte si svoj dvojfarebný šľahačkový sen!

Ako spoznať kvalitnú čokoládu?

Tieto recepty na tortu harlekýn sú najmä o čokoláde a kakau, ale ako kvalitu výrobku môžeme vôbec určiť?

Čokoládu môžeme radiť medzi takzvané super potraviny, pretože má veľmi pozitívne účinky na naše zdravie. Len v záplave najrôznejších druhov a typov čokolády, je naozaj ťažké sa v nich vyznať a vybrať ten skutočne kvalitný. Preto vám prinášame pár tipov ako touto záplavou s ľahkosťou preplávať.

Niektoré údaje o čokoláde nám prezradia už samotný obal, niekedy treba pátrať trochu viac. Ale vynaložené úsilie vám nakoniec prinesie vytúžený výsledok a vy si budete môcť vychutnať skutočnú lahodnú chuť čokolády, bez akýchkoľvek výčitiek.

Cena

Výroba kvalitnej čokolády nie je lacná záležitosť, a to sa odráža aj na jej cene. Menší výrobcovia a manufaktúry väčšinou používajú tradičné spôsoby výroby a kvalitné ingrediencie. Avšak tieto čokolády nie sú v bežných obchodoch na zohnanie, pretože ich cena sa môže vyšplhať aj na 80 – 200 korún za tabuľku, čo je v porovnaní s cenami veľkovýrobcov veľký rozdiel. Preto väčšinou nie sú pre bežného spotrebiteľa cenovo atraktívne a teda konkurencie schopné.

Percentá

Bohužiaľ neplatí, že čím vyššie percento kakaa čokoláda obsahuje, tým je kvalitnejšia. Percentá totiž nemusia nutne znamenať množstvo kakaových bôbov použitých na výrobu čokolády, ale skôr budú určovať objem kakaovej hmoty v sušine. Čo znamená nariedenie čokolády a zhoršenie jej kvality a nutričných hodnôt.

Zloženie

Čokoláda nie je náročná čo sa týka množstva ingrediencií týka, ale o to väčšiu pozornosť musíme venovať ich kvalite. Prílišné množstvo prísad značí o nadmernom priemyselnom spracovaní. Prítomnosť najrôznejších dochucovadiel a stabilizátorov, kvalite čokolády skôr uškodí, pretože veľmi kvalitná čokoláda si vystačí s kakaovými bôbmi a trstinovou šťavou.

Výroba

O spôsobe výroby sa toho z obalu na čokoláde príliš nedozvieme, ale pokiaľ by sme naozaj chceli zapátrať je možné vždy navštíviť internetové stránky danej spoločnosti. Pozornosť by sme potom mali venovať miestu odkiaľ sa kakaové bôby dovážajú a ďalej sa venovať spôsobu ich praženia.

Ak chcete svoje nadobudnuté skúsenosti ihneď aplikovať vyskúšajte tieto recepty na buchtu z tyčinky Margot , ktoré sú plné kakaa a čokolády.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.