Luxusné recepty na guličky s medom 5x inak! Oslaďte si s nami život

Nie je nad sladkosti a pochutiny z medu! Preto sa po hlave vrhnite do týchto skvelých receptov na medové guličky, ktoré vám osladia život!

Lahodnejšie recepty len tak nenájdete as tými našimi dokonca precestujete a ochutnáte chute z polovice sveta!

Vyskúšajte ich na indický alebo napríklad aj na taliansky spôsob!

Ako sa vyrába med?

Včely medonosné zbierajú nektár z kvetov, aby ho skladovali ako potravu, pretože im med poskytuje energiu pre letové svaly a zaisťuje tepelnú izoláciu v úli v zime.

Včely väčšinou vyprodukujú viac medu, než včelstvo samo potrebuje a spotrebuje. Tento prebytok sa neskôr včelárovi žne a stáča.

Med začína ako nektár zbieraný včelami z kvetov, ktorý sa rozkladá neskôr na jednoduché cukry uložené vo vnútri plástu. Konštrukcia plástu a neustály pohyb krídiel včiel spôsobuje vyparovanie, čím vzniká sladký tekutý med.

Farba a chuť medu sa líšia podľa nektáru zhromaždeného včelami.

Napríklad med vyrobený z nektáru kvetov pomaranča môže mať svetlú farbu, zatiaľ čo med z avokáda alebo divokých kvetov môže mať tmavo jantárovú farbu.

V priemere jeden úľ vyprodukuje každý rok asi 25 kilogramov prebytočného medu. Včelári ho zberajú tak, že zbierajú plástové rámčeky az nich zoškrabujú biele „čiapočky“. Akonáhle sú „čiapočky“ odstránené, plástu sú umiestnené do odstredivky, ktorá vytláča med z plástu.
Po odstreďovaní sa med scedí a začne sa stáčať.

Potom je čas na fľašovanie, etiketovanie a predaj.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.