5 najlepších receptov na šťavnaté kuracie prsíčka supreme! Vychutnajte si každé sústo

Myslím si, že nie je nič lepšie ako kus mäsa, ktoré je plné vlastnej šťavy. Presne také sú tieto recepty na kuracie supreme, plné šťavy a chutí.

Nechajte sa uniesť na vlne smotanovej omáčky alebo delikátnej pečenej zeleninky z rúry.

Varianta ako si tento úžasný pokrm užiť je nespočetne veľa, tak neváhajte a začnite ešte dnes!

A že neviete čo tento pojem znamená? Nevadí!

Pozrite sa na koniec článku, a aj túto informáciu sa dozviete, spoločne s video ukážkou ako by malo všetko vyzerať a ako by sa malo správne postupovať, k dokonalému výsledku!

Ako správne pripraviť kuracie supreme?

How to make Supreme of Chicken
Zdroj: Grocers Hall

Čo je kuracie supreme?

Kurča je skvelou surovinou, ktorú možno pripraviť na nespočetne veľa spôsobov (pozrite sa na naše recepty z kuracieho mäsa a nazbierajte inšpiráciu pre vaše ďalšie varenie).

Jednoduché pokrmy v kombinácii s jemnou esenciou tymiánu, rozmarínu a petržlenu alebo omáčkou z pečenej koreňovej zeleniny sa varia sama a ešte jednoduchšie sa potom konzumuje.

Čo je teda to kuracie prsník Supreme je?

Mnoho kuracích pokrmov sa v dnešnej dobe tituluje ako „kuracie supreme“, od jedál, ktoré sú podávané v prestížnych reštauráciách až po klasické domáce recepty z kuracieho mäsa, ktoré ako hlavnú zložku v recepte používajú smotanovú omáčku alebo smotanovú omáčku z húb.

V skutočnosti však kuracie supreme v tradičnej francúzskej kuchyni sa vzťahuje ku konkrétnemu kusu kurčaťa – konkrétne na vykostené kuracie prsník bez kože.

Ale v mnohých receptoch (vrátane tých našich) sa koža na mäsa ponecháva pre väčšiu chrumkavosť pokrmu. Chrumkavá, opečená koža dodáva kurčaťu výraznú chuť a zároveň uchováva jeho šťavu, čo vedie k jemnejšiemu a chutnejšiemu mäsu.

Čo je liek Supreme Sauce?

Omáčka Supreme je klasická omáčka francúzskej kuchyne.

Omáčka supreme sa tradične vyrába z zápražky (zmes masla a múky) a mäsového vývaru – v tomto prípade kuracieho vývaru.

Omáčka sa redukuje s hustou smotanou, precedí sa cez jemné sitko alebo sitko a často sa dochutí citrónovou šťavou.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.