Chcete svoje telo naštartovať hneď ráno, ale neviete ako na to?
Skúste tieto skvelé recepty na pohánkovú kašu a buďte od rána po celý deň plní energie.
Recepty a postupy sú super ľahké a super lacné.
Začítať jesť zdravo nikdy nebolo jednoduchšie!
Naše recepty
Pohánku buď budete milovať, alebo nenávidieť asi nie je nič medzi tým. Pohánka so svojou špecifickou chuťou nie je príjemná každému stravníkovi, a ako sa hovorí to čo najmenej chutí, býva často to najlepšie pre naše zdravie. Presne to platí aj o pohánke, je to totiž super potravina.
Je veľkou škodou, že mnoho ľudí po prvom ochutnaní pohánky nad ňou zlomí palicu, pritom by stačilo jej lepšie ochutiť a všetko mohlo byť inak.
Najmä potom v zimnom období, keď telu potrebujeme dodávať oveľa vyššie množstvo živín, vitamínov a minerálov je konzumácia pohánky ideálna.
Pohánka je skvelou potravinou najmä pre tých, ktorí sú citliví na lepok. Pohánka totiž lepok neobsahuje a celiaci, ktorí sú celoživotne odkázaní na bezlepkovú diétu, si ju môžu celoročne v kľude vychutnávať.
Z pohánky sa vyrábajú najrôznejšie produkty a suroviny. V obchode si ju môžete kúpiť ako lupienky, chrumky alebo pohánkovú kašu. Na sladké i slané pečenie môžete využiť pohánkovú múku. Vďaka tomu produkty budú lepšie stráviteľné a do obehu sa tým pádom dostane viac živín.