Príloha ako hlavný chod? Pokiaľ vyskúšate recepty na pečenú ryžu, potom je to možné.
Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov a zakaždým sa budete olizovať až na hlave.
Nachystajte rýchle pohostenie pre svojich blízkych a priatelia za veľmi priaznivú cenu.
Výber receptov poteší svojou jednoduchosťou a skvelou chuťou výsledných pokrmov.
Naše recepty
Je lepšia guľatá alebo dlhozrnná ryža?
Ryža prospieva zdraviu, o tom niet pochýb. Obsahuje vitamíny B, škrob a je bez lepku. Napriek tomu, že existuje mnoho druhov ryže, najpoužívanejšia je rozhodne dlhozrnná a guľatozrnná.
V prípade tej dlhozrnnej, ide o univerzálny a veľmi obľúbený druh. Má tenké zrná a keď sa uvarí správne, nie je vôbec zlepená.
Najpopulárnejšie dlhozrnnou ryžou je okrem tej klasickej aj basmati či jazmínová. Je super pre mäsové aj zeleninové jedlá. Guľatozrnná sa najviac hodí na rizoto, kašu či stále viac vyhľadávané sushi.