Ak ste milovníci krémov a čokolády, tieto recepty na parížske rožky sú pre vás to pravé orechové, a to v úplnom slova zmysle.
Vychutnajte si jednoduché orechové cesto, ktoré je pokryté dokonalým čokoládovým krémom a všetko je zavŕšené čokoládovou polevou!
Už sa vám zbiehajú sliny? Mňa teda rozhodne!
Nemôžem sa dočkať Vianoc, až si túto dobrotu upečem aspoň v dvoch várkach!
Naše recepty
Parížsky krém
Čo budeme potrebovať
- 125 g masla
- 250 ml smotany na šľahanie
- 75 g kryštálového cukru
- Lyžica kvalitného kakaa
- 100 g čokolády na varenie
Postup
- Cukor zmiešame s kakaom
- Smotanu si vlejeme do hrnca a začneme ju pozvoľna zahrievať
- Trochu teplej smotany prilejeme k cukru s kakaom a spoločne rozmiešame na kašičku
- Kašičku pridáme do zmesi na platni
- Za stáleho miešania čokoládovú smotanu privedieme do varu
- Minútku varíme a potom odstavíme z platne
- Pridáme nakrájané kusy čokolády a miešame, kým nevznikne hladká zmes
- Za občasného miešania, necháme čokoládovú zmes vychladnúť
- Potom parížsky krém uložíme do chladničky na minimálne 12 hodín
- Nakoniec vychladenú zmes vyšľaháme elektrickým mixérom do hladkého krému
Keď už viete ako si pripraviť prvotriednu parížsku šľahačku, tak si rovno upečte túto skvelúparížsku tortu a hneď ju s ňou ozdobte!
Parížska šľahačka
Čo budeme potrebovať
- 1 l smotany na šľahanie (33 % tuku)
- 400 g horkej čokolády (minimálne 60% kakaa)
Postup
- Smotanu si na platni zahrejeme
- Potom pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu
- Teplotu pod smotanou vypneme a čokoládu necháme rozpustiť
- Parížsku šľahačku necháme vychladnúť a uložíme ju do chladničky cez noc
- Druhý deň krém vyšľaháme
- Šľahačku necháme riedku a dokončíme jej šľahanie ručne pomocou metličky, aby nedošlo k prešľahaniu