Poznáte recepty na yorkshirský puding? Pokiaľ zatiaľ nie, určite ho vyskúšajte, pretože je to super pochúťka aj pre tých z vás, ktorí nemajú radi sladké.
Žiadne sypanie pudingového prášku do mlieka a stráženie, aby sa nám to nepripálilo.
Pripravte svojim blízkym tento zaujímavý pokrm a podávajte ho napríklad ku gulášu, k mäsovej zmesi alebo k výdatnej polievke, prípadne im naň maznite nejakú dobrú nátierku.
Oproti tomu klasickému sa pripravuje v rúre a je bleskurýchlo nachystaný aj keď ho budete robiť až na poslednú chvíľu.
Naše recepty
Čo je yorkshirský puding
V skutočnosti to nie je žiadny sladký dezert, ako sa mnohí podľa názvu domnievajú. Naopak je to pečená príloha, ktorá je úplne ideálna k pokrmom s mäsom. Môžete ho pripraviť k bifteku, hovädzej pečeni, gulášu, ale aj k akejkoľvek mäsovej zmesi či ku grilovanému mäsu.
Hoci je to v podstate produkt rýchleho občerstvenia, našiel si svoje miesto nielen v lepších reštauráciách, ale aj v našich domácich kuchyniach. Táto zvláštna špecialita britskej kuchyne je perfektná pre každého, kto chce skúsiť inú prílohu než len zemiaky, ryžu alebo napríklad biele pečivo.
Rovnako ako je pre nás tradičná veľkonočná plnka, je v Británii bežný tento anglický puding. Je dobré spomenúť, že aj keď sa v receptoch bežne objavuje masť, olej a podobné tuky, tak pôvodne sa používala šťava, ktorú pustilo počas pečenia hovädzie mäso.
Ako dosiahnuť perfektné výsledky pri výrobe yorkshirského pudingu?
- Keď necháme cesto odležať dlhšie, bude mať cesto aj výsledný produkt oveľa lepšiu chuť.
- Niekto tvrdí, že je lepšie studené cesto, že sa tým získa lepšia konzistencia, ale cesto, ktoré odpočívalo pri izbovej teplote bude pri pečení vyššie.
- Keď sa kombinuje mlieko s vodou, bude yorkshirský puding chrumkavejší a oveľa viac vykysne.