4 najlepšie recepty na torty s jablkami! Vychutnajte si tieto vláčne dobroty

Nielen štrúdľa a koláč, ale aj úžasné jablčné torty môžeme na jeseň vykúzliť v kuchyni.

Nikdy ste o nich nepočuli? Pýtate sa, ako na ne?

Nezúfajte, či ste doteraz na recept na jablkovú tortu nenatrafili, pretože tu sú 4 jednoduché recepty na jablkové torty !

Aké je najlepšie jablko do jablčných receptov?

Nie všetky jablká sú rovnaké. Sú odlišné v chuti, textúre a odlišne reagujú aj pri tepelnej úprave. To je dôvod, prečo jablká, ktoré sa rozhodnete variť a piecť, môžu váš pokrm vylepšiť alebo úplne pokaziť.

Braeburn
Braeburns majú sladkú chuť a textúru, ktorá zostáva pevná, keď sa upečie. Univerzálne jablko, dobre sa hodí do koláčov a tort, kde nechcete, aby bola náplň príliš tekutá.

Cortland
Cortlandy sú šťavnaté a ľahko kyslasté, s jasne červenou šupkou a snehovo bielou dužinou. Sú to skvelé jablká na koláče, kompóty. Nakrájané na plátky sa výborne hodí do šalátov a syrových tanierov, pretože dužina nezhnedne.

Empire
Empires s pevnou textúru, sú všestranným jablkom vhodnými do džúsu, omáčok, koláčov, pečenia, šalátov, ako na konzumáciu začerstva alebo na sušenie.

Fuji
Pevné, chrumkavé a šťavnaté jablká Fuji patria medzi najobľúbenejšie jablká na konzumáciu začerstva, ale sú tiež skvelé na pečenie, pretože pri varení držia tvar.

Gala
Chrumkavé, sladké jablko s jemnou chuťou, Galas majú žltooranžovú šupku s červenými pruhmi. Patrí medzi najlepšie jablká na jablčnú omáčku, šaláty a lisovanie muštu.

Golden Delicious
Golden Delicious je sladký, s bohatou, jemnou chuťou. Je to jedno z najlepších jabĺk na varenie, pretože si po upečení drží svoj tvar.

Jonagold
Jonagoldy majú kyslú a sladkú chuť. So žltozeleným základom a červenkastým prúžkom je vynikajúci ako na konzumáciu začerstva.

Jonathan
Jonathans sú celkom kyslé, s bohatou, ľahko korenenou jablčnou chuťou. Pri pečení dobre drží tvar. Sú tiež dobré do šalátov a do jablčného pyré.

Aj keď sa niektoré jablká pre určité druhy receptov hodia lepšie ako iné, nemusíte sa pri varení alebo pečení obmedzovať iba na jeden druh jabĺk. Mnoho kuchárov rado používa zmes jabĺk, aby získali zložitejšie chute a textúry.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.