Fazuľky sú zdravé a tiež veľmi chutné, pokiaľ si ich viete správne pripraviť.
A s tým vám poradíme!
Máme pre vás 5 skvelých receptov so zelenými fazuľkami, ktoré si zamilujú aj tí, ktorí ich nemajú práve dvakrát v láske.
Tak poďme na to!
Naše recepty
Máme pre vás aj zaujímavé paradajkové recepty pre najrôznejšie príležitosti. Inšpirujte sa!
A ako správne fazuľky pripraviť?
Ak je práve sezóna, tak môžeme fazuľky pripravovať čerstvé. Mali by byť sviežo zelené a nezavädnuté. Pred prípravou ich musíme zbaviť dlhých vlákien pozdĺž struku a prípadných stopiek.
Potom ich dobre prepláchneme, nakrájame na šikmé prúžky 3-4 cm dlhé a vyberieme ten pravý recept s fazuľkami.
Ak nie sú k dispozícii čerstvé, veľmi dobre ich nahradia fazuľky mrazené alebo sterilizované . Tie sú už očistené a nakrájané, takže ich môžeme hneď používať. Na tepelnú úpravu nepotrebujú veľa času, stačí zhruba 15 minút, to sú ešte trochu chrumkavé.
Toto bolo 5 receptov s fazuľkami a pár bonusov navyše. Dúfame, že ste si pochutnali!