Recepty na múčniky a cuketa, verte alebo nie, idú dohromady.
Je to veľmi univerzálna prísada do rôznych pokrmov, ktorá sa ako máloktorá zelenina hodí aj do sladkých múčnikov všetkého druhu.
Svojou neutrálnou chuťou a nevýraznou farbou všetky múčniky len zvláčnia a navyše ich urobia aj menej kalorickými.
Poďte ich s nami všetky vyskúšať!
Naše recepty
Ako vybrať a jesť cuketu?
Pokiaľ ide o výber cukety, väčšia nie je vždy lepšia. Čím menšia je cuketa, tým bude chutnejšia a všeobecne menej vodnatá.
Vyberte si cuketu so žiarivou farbou (nech už je to akákoľvek farba) a pevnou, ale nie tvrdou štruktúrou, so stonkou stále pripojeným k cukete
Cuketu skladujte v priedušnom sáčku až týždeň.
Cuketa sa dá aj zmraziť! Najlepšie je, keď nakrájanú cuketu krátko povaríte v horúcej vode a potom „šokujete“ v ľadovom kúpeli. Nechajte úplne vyschnúť, potom zabaľte a zmrazte až na 6 mesiacov.
Ďalšie recepty s cuketou
- Grilovaná
- Marinovaná
- Zapečená – skúste tieto recepty na plnené a zapečené cuketky
- Cuketa vyprážaná na panvici
- Cuketové pyré
- Cuketový chlieb – alebo túto sekanú z cukety
- Cuketové chipsy
- Cuketové lievančeky
- Cuketové rezance – inšpirujte sa v našich receptoch na cuketové špagety