Krabie tyčinky nás môžu miasť svojim názvom. Aj keď v názve počujeme krab, sú vyrábané iba z mäsa rybieho .
To, že sú vyrábané z rýb nemení ale nič na fakte, že sú chutnou surovinou , z ktorej sa dá vykúzliť, či už desiata , tak výborné hlavné jedlo.
A my si spoločne ukážeme 4 jednoduché recepty s krabími tyčinkami .
Naše recepty
Ako sa krabie tyčinky vyrába?
Krabie tyčinky sú imitáciou krabieho mäsa, ktoré boli zlisované do tvaru tyčinky a často zafarbené červenou farbou.
Tento druh mäsa je často cenovo dostupnejší pre použitie v šalátoch z morských plodov a podobných pokrmoch a keďže sa pri spracovaní tepelne upraví, je možné ho konzumovať bez ďalšej úpravy.
Niektoré druhy sushi, ako sú kalifornské rolky, sa tiež typicky vyrábajú s použitím imitácie krabieho mäsa, často z krabích tyčiniek.
Všeobecne sú tieto tyčinky vyrobené z rybieho mäsa, ktoré má jemnú chuť a možno do neho ľahko pridať umelé alebo prírodné krabie príchuť.
Tyčinky sa typicky upravujú s pridaním ďalších prísad, ako sú spojivá, vaječné bielky, a potom sa tvaruje tak, aby mäso držalo pohromade v okrúhlom alebo obdĺžnikovom tvare tyčinky. Do tejto zmesi sa často pridáva krabia aróma. Akonáhle sú krabie tyčinky zostavené a ochutené, sú často ponorené do farbiaceho kúpeľa, aby sa vonkajšia strana zafarbila do červena alebo oranžova, aby pripomínala pancier kraba.