Milujete jahody? Ale ako ich najlepšie využiť?
Prvá várka zmizne, bez akejkoľvek úpravy, ale čo potom, keď už nám nechutia samostatne?
Inšpirujte sa našimi najlepšími receptami z jahôd!
Naše recepty
Prečo jesť jahody?
Najhojnejšie vitamíny a minerály v jahodách sú:
Vitamín C – jahody sú vynikajúcim zdrojom vitamínu C, antioxidantu nevyhnutného pre imunitu a zdravie pokožky.
Mangán – tento stopový prvok, ktorý sa často vyskytuje vo veľkom množstve v celozrnných obilninách, strukovinách, ovocí a zelenine, je dôležitý pre mnoho procesov vo vašom tele.
Folát (vitamín B9) – je dôležitý pre normálny rast tkanív a funkciu buniek – a zásadný pre tehotné ženy a staršie osoby.
Draslík – podieľa sa na mnohých základných telesných funkciách, ako je regulácia krvného tlaku.
V menšej miere obsahujú aj železo, meď, horčík, fosfor a vitamíny B6, K a E.
Jahody obsahujú vysoké množstvo prospešných rastlinných zlúčenín a antioxidantov, ako je pelargonidín, kyselina ellagová, ellagitaniny a prokyanidíny.