Kakao je nielen veľmi chutný nápoj, ale aj ingrediencie, ktorá pečenie povyšuje na inú úroveň.
Pridajte ho vo väčšom alebo menšom množstve aj do vášho vianočného pečiva.
Vyskúšajte naše rozmanité recepty na kakaové pečivo!
Vykúzlite kakaové kolieska, linecké či perníčky alebo ozdobte cukroví pomocou kakaového krému či polevy!
Kakao ponúka množstvo možností, ktoré si zamilujete!
Naše recepty
Aké kakao si vybrať na pečenie?
V súčasnej dobe sa v obchodoch môžeme stretnúť s pestrou ponukou rôznych typov kakaa .
Nie všetky sú ale na pečenie úplne vhodné.
Aký kakaový prášok teda na recepty na kakaové pečivo vybrať?
Všeobecne sa na pečenie najviac hodí nesladený kakaový prášok , ktorý sa často predáva pod označením holandskej kakao .
Dôvodom je jeho výrazná chuť a tmavšia farba .
Zakúpiť možno aj výrobky označené ako kakao na varenie .
Naopak sa neodporúča používať sladené granulované kakao.
V prípade používania kakaa do cesta aj na polevy či krémy si dajte vždy pozor na to, aby sa vám podarilo zbaviť všetkých jeho hrudiek .
Vhodné preto je kakao pred použitím preosiať .
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!