Podomácky robený bufet za studena

Každý poznáme pocit, kedy k nám príde neočakávaná návšteva a my nemáme pripraveného nič, čím by sme ich pohostili.

Odteraz ale nemusíte vešať hlavu, pretože tu nájdete 5 jednoduchých receptov na studené pokrmy , ktoré z vašej kuchyne urobia razom chutný domáci bufet.

Šalát Coleslaw

Ingrediencie

  • 1 menšia hlávka kapusta
  • 3 stredné mrkvy
  • 1 cibuľa
  • ocot alebo limetku na pokvapkanie
  • 3 lyžice cukru
  • soľ
  • korenie
  • trocha majonézy a smotany

Postup

  1. Kapustu a mrkvu nastrúhame na jemno
  2. Potom si nakrájame na malé kúsky cibuľu a pridáme cukor, okoreníme a posolíme
  3. Pokvapkáme troškou octu alebo limetky a všetko dobre premiešame
  4. Necháme odstáť najmenej 2-3 hodiny a pred servírovaním pridáme trošku majonézy a smotany

Šalát Coleslaw

Vajíčková nátierka

Ingrediencie

  • 1 tvaroh
  • 5 vajec varených na tvrdo
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 1 lyžica majonézy (nie je nutná)
  • soľ

Postup

  1. Vidličkou roztlačíme vajcia na jemno
  2. Pridáme ostatné ingrediencie a zamiešame

Vajíčková nátierka s pečivom

Do nátierky môžeme primiešať aj nasekanú petržlenovú vňať , ktorá jej dodá príjemnú chuť.

Podávame natreté na pečive .

Škvarková nátierka

Ingrediencie

  • 600 gramov mletých škvarkov
  • 2 varené vajcia
  • soľ
  • korenie
  • horčica
  • jarná cibuľka

Postup

  1. Najskôr nakrájame jarnú cibuľku a varené vajcia
  2. Všetko potom vmiešame do mletých škvarkov a pridáme soľ, korenie a trochu horčice

Škvarková nátierka zdroj: apetitonline.cz

Škvarková nátierka najlepšie chutí na čerstvom chlebe .

Rybie chlebíčky

Tieto vynikajúce chlebíčky potierame hneď dvoma nátierkami.

Ingrediencie

  • 1 veka
  • 4 varené vajcia

Nátierka 1

  • krabička sardiniek v oleji
  • 1 lyžica masla
  • 1 tavený syr
  • 1/2 nakrájanej cibule
  • 1 lyžička horčica
  • citrónová šťava
  • mleté korenie

Nátierka 2

  • krabička rybičiek v tomate
  • paprika kapia, nakrájaná na drobné kúsky
  • 1 lyžica masla
  • 1 tavený syr
  • mletá paprika
  • citrónová šťava
  • soľ

Postup

  1. Najskôr pripravíme obe nátierky tak, že rybičky vykostíme a vymiešame s ďalšími prísadami
  2. Veku alebo chleba nakrájame
  3. Polovicu natrieme jednou nátierkou a ďalšou tou druhou
  4. Podávame nazdobené podľa chuti

Chlebíčky s rybou nátierkou

Chlebíčky s paradajkovou rybou nátierkou

K tejto nátierke môžete pridať aj konzervovaného tuniaka , ktorý doplní celkovú chuť.

Syrová roláda z plátkového syra

Ingrediencie

  • plátkový tvrdý syr
  • 4 plátky šunky
  • 10 dkg taveného syra
  • 2 lyžice masla
  • 2 varené vajcia
  • 1 uhorka
  • nadrobno nakrájaná cibuľa
  • soľ
  • mleté korenie
  • horčica
  • pažítka

Postup

  1. Plátky syra vložíme do mikroténového vrecka, ponoríme do horúcej vody a necháme rozpustiť
  2. Teplý syr rýchlo rozvaľkáme na tenký plát, potrieme ho nátierkou a poukladáme plátky šunky, Plát stočíme do rolády a necháme vychladnúť, potom krájame na plátky
  3. Nátierku vytvoríme tak, že maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme ostatné suroviny, ktoré nakrájame na drobno vrátane časti šunky a dochutíme soľou, korením, horčicou a pažítkou

Syrová roláda zdroj: mimibazar.sk

A pretože sa vašej fantázii a chuti medze nekladú, dovnútra môžete pridať čokoľvek, čo vás napadne.

Radšej by ste urobili rýchle jednohubky? Aj v tomto prípade využite naše recepty na viac rybích nátierok .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.