Hľadáte inšpiráciu na recepty s hrachom? Tak ste na tom správnom mieste!
U nás na jednom mieste nájdete rovno 4 hrachové varianty, ktoré vás zaručene nesklamú.
Hrach nie je ťažké prepašovať do jedálnička celej rodiny, na tých našich si pochutnajú všetci.
Naše recepty
Tip na varenie hrachu
Ak nemáte kuchynského robota a napriek tomu nechcete podávať nátierky alebo polievky s celými kusmi strukovín, skúste v hrnci hrách roztlačiť inými ručnými nástrojmi alebo ponorným mixérom , ktorý si môžete vybrať v našej skvelej recenzii!
Pod pojmom hrach sa v kuchyni používajú semená získané z odrody určenej na vylupovanie. Zrelé semená sú žlté alebo zelené av kuchyni sa používajú sušené .
Ide o významnú strukovinu, ktorá obsahuje vitamíny skupiny B a pomerne vysoké množstvo minerálnych látok, predovšetkým fosfor, vápnik a draslík .
Čo tomuto sušenému hrachu chýba, je vitamín C, preto jedlá z neho pripravené dopĺňame čerstvou zeleninou . Pred kuchynskou úpravou je potrebné ho uvariť.
Pretože doba varenia potrebná na jeho zmäknutie je pomerne dlhá, tak ho vopred namáčame do studenej vody , v ktorej ho potom aj varíme, aby sme nestrácali cenné bielkoviny. Z rovnakého dôvodu nepridávame žiadne prísady, ktoré urýchľujú mäknutie hrachu pri varení. Solíme až po uvarení .
Na trhu je dnes predvarený hrach, ktorý varenie zrýchľuje. Hrach má v kuchyni pomerne dosť široké využitie, pretože sa z neho môže pripraviť, vyššie spomínané recepty, ale aj oveľa viac, ako napríklad recepty na nátierky z hrachu .