Vianoce sa blížia a my si pre vás tentoraz pripravili tie najlepšie recepty na tvarohové vianočné pečivo.
Máme pre vás nepečené fitness guličky aj krásne červené sušienky.
Pripraviť si môžete podľa nášho návodu aj klasické tvarohové cesto a upraviť ho na rôzne spôsoby.
Tak poďme na to!
Naše recepty
Vyskúšajte tiež naše recepty na buchty s tvarohom nielen tak, ako ich poznáme z rozprávok. Sú luxusné!
Tvaroh – tradičný mliečny výrobok s dlhou históriou
- Tvaroh sa používa pri pečení a varení od pradávna.
- Je charakteristický smotanovou chuťou, bielou farbou a krémovitou, respektíve hrudkovitou konzistenciou.
- Tvarohy sa rozdeľujú na niekoľko kategórií podľa toho, akou technológiou sa vyrábajú.
- Prvú skupinu tvoria tvarohy vyrábané za pomoci čistých mliekarskych kultúr, čo sú takzvané tvrdé tvarohy .
- Druhou variantou sú mäkké tvarohy , pri ktorých sa stretnete s rôznym obsahom tuku.
- Chcete nízkotučný, alebo plnotučný ?
- Na pečenie cukroviniek a dezertov sa používajú práve tie mäkké tvarohy.
- Stretnete sa s tvrdením, že tvaroh je ťažko stráviteľný, pritom opak je pravdou.
- Tvaroh je síce pomaly stráviteľný , avšak nie ťažko.
- Veľmi pozitívny vplyv má táto potravina na žlčník, črevá a pečeň .
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!