Najlepšie recepty z hrnca na pomalé varenie: inšpirujte sa!

Máte doma pomalý hrniec? Recepty v brožúrke od výrobcu môžete mať ľahko a rýchlo vyčerpané.

Čo teraz?

Pripravili sme si pre vás skvelé recepty, ktoré chutia dobre práve vďaka pomalému vareniu.

Obrovskou výhodou je, že si napríklad taký obed môžete pripraviť už pred noc.

Nie je nutné stáť pri platni a strážiť, aby sa vám niečo nepripálilo.

Pomalé hrnce sa teda hodia na ťahanie polievok, najmä vývarov. Odporúčame si v pomalom hrnci pripraviť hovädzí vývar s knedličkami , ktorý potrebuje naozaj dostatočný čas.

Ako vlastne pomalý hrniec používať?

Pokiaľ sa chystáte v pomalom hrnci uvariť svoje prvé jedlo, zaručene by ste mali vedieť, ako ho správne využiť.

Ale nebojte sa, nie je to náročné a zvládne to každý.

Najväčšou výhodou pomalých hrncov je, že sa počas prípravy pokrmu nemusíte o to, čo sa v hrnci deje, starať.

Príprava jedla

Všetky suroviny si pred varením pripravte do požadovanej veľkosti. Koreňová zelenina vyžaduje prípravu dlhšiu, preto je vhodné ju umiestniť do spod hrnca. Hore potom môžete umiestniť mäso, ktoré sa bude nad vzniknutou parou z tekutiny pekne dusiť.

Všeobecne by v hrnci mala byť tekutina zakaždým. Či už sa bude jednať o vodu, vývar alebo víno.

Podľa zvolenia teploty môžete proces varenia zrýchliť alebo spomaliť. V praxi to znamená, že s vyššou teplotou sa skracuje doba prípravy.

Tu máme pár tipov, čo pri varení v hrnci na pomalé varenie dodržať:

  • nedvíhajte pokrievku skôr, ako to bude nevyhnutné (každé žmurknutie pod pokrievku predĺži dobu prípravy jedla ao 20-30 minút)
  • využite skôr sušené korenie (čerstvé je potom rozvarené do hneda a navyše nedrží arómu tak dlho ako sušené)
  • jedlo po dovarení nenechávajte pod pokrievkou do vychladenia (dlhé držanie jedla v teple napomáha množeniu baktérií)

Tak čo na to hovoríte? Neznie to náročne, že?

Už máte svoj pomalý hrniec, alebo sa stále obzeráte? Ako si vybrať ten najlepší, ktorý bude vyhovovať práve vám, vám poradíme v našej recenzii hrncov na pomalé varenie .

A prečo si nakoniec takýto spotrebič zaobstarať? Najmä šetria vitamíny a nutričné hodnoty jedla, zachovávajú sa chute a vône a navyše poskytuje takmer bezstarostnú prípravu.

Ráno si nachytáte suroviny, dáte ich variť, nastavíte čas, odskočíte si do práce a vrátite sa do obedom prevoňaného domova. Neznie to lákavo?

Napíšte do komentárov, ako sa vám recepty z hrnca na pomalé varenie, pečenie a dusenie darí.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.