Kto by nemal rád palacinky?
Sú neskutočne variabilné a hotové počas chvíľky.
Stačí ich namazať marmeládou a skvelé raňajky sú na svete.
S náplňou sa ale môžete skutočne pohrať a pripraviť vskutku nevšedné kombinácie.
Pozrite sa na naše recepty a inšpirujte sa.
Naše recepty
TIP: Palacinky na jednohubky môžete naplniť akoukoľvek obľúbenou náplňou – výborné sú napríklad s údeným lososom alebo s rybou nátierkou. Pozrite sa na päť receptov na nátierky z rýb .
Tipy šéfkuchárov
- Cesto na palacinky môžete rôzne obmieňať.
- Vyskúšajte rôzne múky (celozrnnú, pohánkovú, špaldovú, alebo pšeničnú polohrubú).
- Namiesto mlieka môžete použiť kefír alebo rastlinné mlieka (kokosové, ryžové, ovsené, sójové, mandľové, lieskoorieškové . . . )
- Do cesta na slané palacinky môžete pridať bylinky (oregano, tymián, rozmarín, petržlen, alebo pažítku) alebo korenie (papriku, korenie, alebo grilovacie korenie)
- Palacinky môžete ľahko zafarbiť – tmavé získate pridaním kakaa, iných farieb dosiahnete pridaním potravinového farbiva.
- Na vyprážanie použite olej alebo potrite panvicu rozpusteným maslom
- Urobte viac palaciniek naraz a čo nezjete dajte zamraziť, chutia skvele aj rozmrazené a nabudúce bude stačiť len vybrať si náplň.
Hľadáte ideálnu panvicu na palacinky? Pozrite sa na veľký test teflónových panvíc .