Zemiaky, majorán, huby.
Že vám to nič nehovorí? Huby!
Polievka, ktorá je taká vďačná, že jej stačí tak málo k dokonalosti.
Vychutnajte si 6 najlepších receptov na zemiačiku na slovenský spôsob.
A pozor! Máme aj varianty bez húb.
Naše recepty
Typické spojenie sú zemiaky, huby a majorán. Pridáva sa tiež rasca a cesnak pre výraznejšiu chuť.
Ďalšie prísady do zemiakového prádla majú skôr krajovú alebo rodinnú tradíciu.
Niekde sa napríklad pridáva aj hrsť varených krúp alebo drobných krúpok, trochu hrachu alebo fazule, rozškvarená slanina či niekoľko lyžíc smotany az korenia treba aj bobkový list alebo nové korenie.
Receptov na zemiačiku je veľa, ale väčšina z nich používa zápražku na zahustenie. Vďaka tomu je polievka ešte hutnejšia.
Diétna verzia však môže tento postup zabúdať.
Dúfame, že sa vám polievky zo zemiakov povedú a budú vám chutiť.
Podeľte sa s nami v komentároch.