Zelená guľa plná vitamínov a minerálov, ktorú ale mnoho z nás nemá príliš v láske.
Ak aj vy patríte k tým, ktorí majú k tejto kapustovitej zelenine odpor, vyskúšajte naše jedinečné recepty so kelom!
Pri použití správneho korenia a ďalších ingrediencií sa z nej dajú pripraviť veľmi chutné pokrmy.
Uvidíte, že budete milo prekvapení!
Naše recepty
Prečo zaradiť kel do svojho jedálnička?
Kel alebo iným názvom tiež kapusta obsahuje veľké množstvo zdraviu prospešných látok. Z hľadiska vitamínov je bohatá predovšetkým na vitamín C, E, K a vitamíny skupiny B. Z minerálnych látok v nej nájdeme veľké množstvo draslíka, horčíka, vápnika, fosforu či železa. Všeobecne sa rozlišujú tri druhy kelu, hlávkový, ružičkový a kučeravý.
Výhodou kelu je, že ho môžeme pripravovať na mnoho spôsobov, napríklad dusiť, zapekať či smažiť. Možno ju použiť aj do šalátov, ale pred konzumáciou je nutné ju ľahko povariť. Mimochodom so kelom sa v našom jedálničku stretávame už v záznamoch zo stredoveku.