Neviete, na aký spôsob si dnes uvaríte kura? Či vyprážané, pečené alebo dusené?
Čo je na tomto mäse skvelé je to, že je nízkokalorické a je teda vhodné pre tých, ktorí dodržiavajú zdravú životosprávu alebo si skrátka chcú pochutnať na chudom mäse, ktoré je navyše jednoduché na prípravu.
Existuje nespočetné množstvo receptov s týmto druhom mäsa. Tu sme pre vás vybrali tie najlepšie recepty na kuracie prsia, z ktorých si určite každý vyberie svoj obľúbený.
Naše recepty
Tieto kuracie dobroty môžu byť ešte lahodnejšie, keď k ich pečeniu pridáte trochu pary. Aké výhody majú parné rúry ? V našom hodnotení sme si zmienili aj tie najobľúbenejšie modely.
Kuracie mäso ako zdraviu prospešná súčasť jedálnička
Kuracie mäso je diétne, ale nutrične hodnotné. Ľahko sa trávi, pretože ho tvoria jemné svalové vlákna a tie nie sú prestúpené kolagénom.
Najdiétnejšími a najstráviteľnejšími úpravami mäsa je jeho varenie, dusenie a úprava horúcim vzduchom. Hlavné, na čo si pri jeho príprave dať pozor, je to, aby ste mäso dostatočne tepelne upravili. Ale zároveň nevysušili.
Kuracie mäso obsahuje bielkoviny s obsahom všetkých esenciálnych aminokyselín. Tie sú nevyhnutné na obnovu tkanív a nárast svalovej hmoty. Hodí sa teda skvele ako pokrm po cvičení alebo náročnej fyzickej aktivite.
Ďalej obsahuje minerálne látky a množstvo vitamínov. Oproti ostatným druhom mäsa, má kura nižšiu energetickú hodnotu a malé množstvo tuku a cholesterolu. Je bohaté na fosfor, horčík, železo, draslík, selén a vápnik. Tiež obsahuje vitamín B3, B5 a vitamín B6.
Práve kuracie prsia sú najdietnejšou časťou kurčaťa. Keď odstránite aj kožu, bude mäso o to viac zdravšie. Obsah tuku v prsníku kurčaťa je okolo 2%.
Tak už ste si vybrali svoj recept na kuracie prsné rezne? Alebo si uvarte poctivý kurací vývar , ktorý je taktiež veľmi zdraviu prospešný.