Najlepšie recepty na bublaninu: 10x inak, ale zakaždým lahodne

Je rýchla a nenáročná na prípravu.

Môžete do nej použiť akékoľvek obľúbené ovocie.

Zvládne ju aj úplný začiatočník!

Právom patrí medzi najobľúbenejšie letné dezerty.

Inšpirujte sa v našich receptoch na bublaninu a pripravte si tento skvelý múčnik pokojne aj mimo sezóny.

Názov bublaniny je odvodený od slova bublat – ľahké cesto pri pečení stúpne, zatiaľ čo ovocie, ktoré sa pokladie na povrch múčnika klesne dole, vyzerá to teda ako by cesto vybublalo nahor.

Tradične sa pripravuje z čerešní, ale je výborná s akýmkoľvek ovocím – čučoriedky, ríbezle, maliny, lesná zmes, ale aj slivky, rebarbora alebo napríklad ananás.

Po upečení a vychladnutí ju posypte práškovým cukrom a pokiaľ ju nezjete hneď, prikryte ju čistou utierkou, aby bola zostala čo najdlhšie čerstvá.

V horúcich letných dňoch ju servírujte s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Veľkú parádu ale urobí aj vetvička čerstvej mäty, medovky alebo pár kúskov ovocia.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.