Biela a červená kapusta je neoddeliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne.
Čo si ho ale pripraviť napríklad na ukrajinský spôsob?
Alebo radšej netradične so zemiakmi a chilli?
V tomto článku sa inšpirujte piatimi receptami s dusenou kapustou, ktoré vám stopercentne zachutia.
Naše recepty
Ako najlepšie nakrájať kapusta
- Hlávku kapusty rozkrojte na dve rovnaké polovice.
- Položte každú polovicu plochou stranou dole a rozrežte vejpol.
- Teraz by ste mali mať 4 štvrtiny.
- Z každej štvrtiny odrežte jadro.
- Každú štvrtinu položte rovnou stranou dole a nakrájajte na plátky.
- Plátky nakrájajte na menšie štvorčeky.
- Hotovo!
Toto sú naše odporúčania na prípravu duseného kapusty a my dúfame, že ste spokojní a chutí vám. Ak vás zaujímajú aj ďalšie recepty z kapusty, inšpirujte sa napríklad návodmi na pečenú kapustu .