Už vás nebaví stále ako prílohu predkladať zemiakovú kašu alebo obyčajné varené zemiaky?
Potom vyskúšajte naše recepty na šťouchané zemiaky.
Ich príprava nie je o nič zložitejšia a chutia znamenite. Zvlášť, keď ich ochutíte napríklad vyprážanou cibuľkou.
Naše recepty
Ohodnotili sme tie najobľúbenejšie modely odsávačov pár . Mrknite sa, ako v teste obstáli.
Čo sa hodí k šťouchaným zemiakom?
Šťuchané zemiaky môžeme podávať ku všetkým mäsovým jedlám pečeným, opekaným aj vyprážaným. Výborne sa hodí aj k mäsovým jedlám duseným s prírodnou šťavou, bez zahustenej omáčky. Rovnako sa hodí aj jedlám bezmäsým, pripraveným zo zeleniny, syrov alebo húb.
Zemiaky na šťouchačku sa kedysi podávali aj k jednoduchým vodovým polievkam , napríklad cesnačke, alebo s trochou osmaženej slaniny a zeleninou slúžili ako samostatný hlavný chod. Je len na nás, ako ich dnes využijeme a na čo ich budeme podávať.
Aby porcie pôsobili na tanieriku úhľadne, tak hotové šťouchané zemiaky natlačíme do vodou vypláchnutého formičky alebo naberačky a vyklopíme na tanier.
Takto upravovať môžeme zemiaky varené v šupke aj olúpané. Milujete zemiaky na všetky spôsoby? Skúste sa inšpirovať našimi ďalšími receptami zo zemiakov .