Premýšľate akú polievku uvariť? Chcete, aby bola výdatná a dostatočne ste sa najedli alebo zaplácli pred hlavným jedlom?
Tak ste tu správne!
Vyskúšajte naše jedinečné recepty na frankfurtskú polievku , po ktorej sa budete ešte dlho olizovať za ušami.
Naše recepty
Frankfurtská polievka nie je z Frankfurtu?
Ako už možno tušíte, táto polievka nemá s týmto nemeckým mestom nič spoločné. To isté platí pre frankfurtskú omáčku.
Rovnako ako iné názvy českých jedál tak aj tento vznikol z hláv niektorých krčmových, ktorí si názov polievky odvodili od hlavnej suroviny – párku.
Základom tejto skvelej polievky sú totiž frankfurtské párky, ktorých história siaha do roku 1487, kde sa tieto párky z chudého mäsa predávali.
U nás v česku ale vo frankfurtskej polievke alebo omáčke nájdete často obyčajné javořické alebo napríklad viedenské párky.
A ak vám po uvarení ostali párky a neviete čo s nimi, môžete si pripraviť jednoduchú chuťovku, ktorú zjete napríklad po polievke. Upečte si podľa nás niektorú dobrotu z lístkového cesta !
Objavte kúzlo tradičnej ukrajinskej polievky a uvarte si niektorý z receptov na pravý boršč.