Máte chuť na niečo sladké, čím by ste potešili váš žalúdok aj oko?
Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na biskupský chlebíček!
Kandizované ovocie, hrozienka, orechy aj mandle mu dávajú úplne jedinečnú chuť.
Záleží len na vás, aké množstvo týchto ingrediencií na jeho prípravu zvolíte.
Chutí dokonale k čaju, káve aj len tak!
Naše recepty
Tajomstvo biskupského chlebíčka
Názov biskupský chlebíček označuje obľúbený múčnik, ktorého dôležitou súčasťou je kandizované alebo sušené ovocie. Ponuka kandizovaného aj sušeného ovocia je dnes veľmi široká. Pokiaľ ide o sušené ovocie, najviac sa do biskupského chlebíčka hodia sušené brusnice, čučoriedky, marhule, datle či figy. Okrem kandizovaného ovocia je možné použiť aj kandizovanú citrusovú kôru.
Na záver je možné upečený biskupský chlebíček ozdobiť nielen práškovým cukrom, ale aj čokoládovou, citrónovou či cukrovou polevou. Následne je možné chlebíček posypať mandľami či orechmi. Biskupský chlebíček je veľmi obľúbeným vianočným múčnikom v anglicky hovoriacich krajinách. U nás sa cesto na biskupský chlebíček využíva napríklad pri príprave jedného z variantov veľkonočného baránka.