Máte v chladničke mäso a neviete, ako neobvykle ho pripraviť?
Vyskúšajte naše rozmanité recepty na mäsový nákyp!
Jeho príprava je veľmi jednoduchá a dá sa pripraviť v mnohých rôznych podobách.
Pridajte do neho rozmanitú zeleninu, korenie a bylinky!
Alebo ho pokryte zemiakovou kašou či ukryte do cesta!
Vyskúšajte a uvidíte, že si tento pokrm hneď obľúbite.
Naše recepty
Mäsový nákyp a jeho rozmanité varianty
Mäso je možné pripraviť mnohými rôznymi spôsobmi. Jedným z nich je aj príprava masových nákypov. Najčastejšie sa pripravujú z mletého mäsa, ale možno na ne použiť aj zvyšné mäso pečené alebo varené. Stačí ho len následne rozmixovať, aby nákyp získal svoju obvyklú konzistenciu.
Mäsové nákypy sa dajú pripraviť v mnohých rôznych variantoch, známe sú napríklad ľahko stráviteľné verzie diétne, ktoré sa hodia pre staršie osoby či pacientov po operáciách. Rady ich majú aj deti. Ozvláštniť nákyp je možné ľahko pridaním ďalších ingrediencií, ako je predovšetkým rozmanitá zelenina, huby, bylinky a korenie. Fantázii sa medze nekladú.