Deťmi milovaný a výživovými poradcami zatracovaný. Zapovedaný by však mal byť len veľmi prísnym diétam. Doba vyprážania je krátka a raz za čas si ho môžete bez obáv dopriať.
Na prípravu tohto pokrmu sa siaha z niekoľkých dôvodov. Jedným z nich môže byť dostupnosť syra v obchodoch a rýchla príprava , ďalším potom, že sa jedná o jedlo, ktoré chutí takmer všetkým.
Najčastejším syrom, ktorý sa používa na vyprážanie je eidam. Eidam je ideálny aj preto, že má jemnú, málo slanú chuť a nevyznačuje sa žiadnou špecifickou vôňou.
Dosť však rečí a poďme na tie najlepšie recepty na vyprážaný syr . Veríme, že si pochutnáte.
Naše recepty
Prílohou k smažiaku môžu byť aj výborné šťouchané zemiaky ! Vyskúšajte ich podľa našich receptov a nebudete ľutovať.
Aké prílohy k smažiaku + aký syr použiť
Vyprážaný syr sa najlepšie dopĺňa s nasledujúcimi prílohami:
- varené alebo opekané zemiaky
- zemiaková kaša
- zeleninová obloha či zeleninový šalát
- tatárska omáčka popr. omáčka z jogurtu
Na vyprážaný syr sa najlepšie hodí eidam . Možno samozrejme použiť aj napr. hermelín, gouda, niva alebo napríklad syrečky.
Aby vám vyprážač nevytiekol do panvičky, rozhodne nepoužívajte syry s obsahom tuku v sušine menej ako 30%. Klasický syr s tridsiatkou je skrátka tou správnou voľbou!
Ste skôr masový typ? Doprajte si výdatné vyprážané rezne .