Milujete cestoviny a zaujímajú vás recepty na omáčky s mletým mäsom?
Majú univerzálne použitie a pokojne si ich môžete dať aj k iným prílohám.
Máte radšej bravčové alebo hovädzie mäso? Inšpirujte sa v našom článku.
Naše recepty
Paradajky – prečo sú také obľúbené a čo obsahujú?
Paradajky milujeme nielen vďaka ich lahodnej chuti, ale aj šťavnatosti. Určite mi dáte za pravdu, že je to niekedy naozaj veľmi tvrdý oriešok vybrať to najlepšie paradajka. Občas totiž môžeme naraziť na odrodu, ktorá nie je tým pravým orechovým a nie je dobrá na priamu konzumáciu ani do pokrmov.
Napriek tomu je to stále populárny plod, bez ktorého sa skrátka nezaobídeme. Obsahujú dôležité živiny a taktiež vlákninu. Prispievajú k očiste organizmu a zažívacieho traktu.
Čo paradajky obsahujú?
- Antioxidant lykopén (červené farbivo)
- Vitamín E
- Vitamíny skupiny B
- Vitamín C
- Vitamín K
- Draslík
- Vápnik
- Horčík
- Fosfor
- Zinok
Treba podotknúť, že paradajky pomáhajú na imunitný systém, zlepšujú zrak, vedia stimulovať nervovú sústavu, napomáhajú k znižovaniu hladiny cholesterolu, ale fungujú aj ako účinné prírodné antibiotikum.
Odvar z paradajkovej vňate má dokonca nezameniteľne pozitívny účinok na unavené nohy. To uvíta každý, kto je vlastne celý deň na nohách, či už pri chôdzi alebo celodenné státie napríklad za pultom alebo na pokladni v supermarkete.