Uvarte si jedno z tradičných talianskych jedál, ktoré sa skvele hodia ako na rodinný obed tak ako výborná večera.
Tento pokrm je nielen veľmi chutný, ale vďaka ryži a ďalším surovinám aj zdravý a vyvážený.
Predstavíme si tie najlepšie recepty na kuracie rizoto či už na taliansky spôsob, zapečené, s hubami, na karí a ďalšie.
Naše recepty
Veľký test ryžovarov odhalil tie najlepšie na trhu. Prečítajte si viac a kúpte si tohto super pomocníka do vašej kuchyne.
Ryža ako bohatý zdroj sacharidov
Keďže je dobrým zdrojom sacharidov, majú ju v obľube najmä ľudia zaoberajúci sa fitnessom a kulturisti. Ryža obsahuje veľmi nízku hladinu cholesterolu a sodíka.
Táto príloha či surovina je zdrojom veľa života prospešných látok ako je mangán, železo a selén. Tiež fosfor, zinok, vápnik a meď. Nájdeme v nej však aj niekoľko druhov vitamínov ako napríklad vitamín B a vitamín E. Veľké množstvo glukánu veľmi pozitívne ovplyvňuje imunitný systém.
Výhodou je, že ryžu zakúpite za relatívne nízku cenu a dá sa dobre skladovať. Pripraviť ju je možné na niekoľko rôznych spôsobov. Veľkou výhodou je aj to, že, ako už bolo spomenuté, posilňuje imunitu a napomáha v zbavovaní toxínov. Pôsobí aj na zdravie pokožky, zlepšuje trávenie, stabilizuje obsah cukru v krvi a je prospešná aj pri chudnutí.
Než si ryžu zaobstaráte, je vhodné vedieť, ktorá ryža sa na čo hodí. Tvary zŕn sú okrúhle, krátke a dlhé. Guľatozrnná obsahuje viac škrobu a po uvarení viac lepí – hodí sa teda na nákypy, mliečne kaše, sushi a pod. Vyskúšajte niektorý z receptov na ryžu na sladko.
Dlhozrnná je potom výborná do rizota, ako príloha aj ako samostatný pokrm. Vyskúšajte si niektorý z receptov na ryžu ako prílohu.