Nájdete ich vo vianočke, bochníku, tvarohových buchtách či koláčoch.
Nebojte sa ich použiť aj pri pečení vianočných cukroviniek!
Vyskúšajte naše recepty na hrozienkové pečivo!
Použiť je možné hrozienka celé aj nakrájané, tajným trikom je ich namočenie do alkoholu.
Ktorá z rozmanitých variantov sa stane vašou najobľúbenejšou?
Naše recepty
Máte slabosť pre mandle? Vyskúšajte naše recepty na lahodné mandľové pečivo !
Hrozienka a vianočné pečenie
Ak máte radi sušené hroznové guličky, môžete ich pri vianočnom pečení použiť nielen do vianočky, ale aj v receptoch na hrozienkové pečivo. V prevažnej väčšine prípadov sa hrozienka pred pridaním do cesta namáčajú, aby dobre zmäkli. Okrem vody môžete na namočenie využiť aj alkohol, napríklad rum. Potom už záleží len na vás, či sa ich rozhodnete použiť celé, alebo či ich nakrájate na drobnejšie kúsky, ktoré budú v cukroví vyzerať lepšie.
Hrozienka v cukroví nielen skvele chutia, ale zároveň z neho urobia oveľa zdravšiu pochúťku. Sú totiž bohatým zdrojom najrôznejších vitamínov, predovšetkým C, A a E, a minerálnych látok, ako je draslík, vápnik a horčík.