Tiež milujete ľahučké pusinky, nadýchané venčeky alebo rozplývajúce sa laskonky?
Obohaťte si týmito pochúťkami aj vianočné sviatky!
Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na snehové pečivo!
Je jemné, chrumkavé a krehké!
Ktorý variant vyskúšate ako prvý?
Naše recepty
Tajomstvo snehových cukroviniek
Aby malo pečivo z našľahaných bielkov tú správnu konzistenciu, je potrebné venovať náležitú pozornosť príprave snehu. Existujú dve základné možnosti, ako bielky s cukrom vyšľahať. Klasická možnosť spočíva vo vyšľahaní samotných bielkov do polotuhého stavu ak nim sa potom postupne zašľaháva po malom množstve pridávaný cukor. Dôležité je šľahať naozaj dlho. Druhú možnosť predstavuje vyšľahanie samotných bielkov opäť do polotuhého stavu a následné zašľahanie horúceho cukrového sirupu, ktorý si pripravíte zvarením cukru s trochou vody.
Chuť tohto vianočného pečiva sa dá jednoducho ozvláštniť tým, že k základnému receptu na snehové pečivo, teda k zmesi bielkov a cukru, pridáte ďalšie ingrediencie. Najčastejšie sa používajú najrôznejšie extrakty, napríklad vanilkový alebo mandľový, a tiež nasekané alebo namleté orechy. Použiť ale môžete aj mandle alebo čokoládu.
Skvelým trikom je pridať do snehu malé množstvo citrónovej šťavy, ktorá napomôže tomu, aby bola zmes naozaj hutná a tuhá. Hotové pečivo zo snehu možno ozdobiť nielen najrôznejšími posypkami, ale aj čokoládovou polevou, nasekanými mandľami či orechmi.