Cestovinové jedlá sú na prípravu jednoduché a dajú sa upraviť s najrôznejšími surovinami, ktoré máte doma k dispozícii.
Jednou z nich je aj tuniak, s ktorým chutia naozaj skvele.
Recepty na cestoviny s tuniakom je možné pripravovať na mnoho spôsobov. A my pre vás máme tie najlepšie!
Inšpirujte sa!
Naše recepty
Chcete si uľahčiť varenie vajec? Inšpirujte sa našou recenziou na elektrické variče vajec a možno si ho aj vy zaobstaráte.
Prečo zaradiť tuniaka do nášho jedálnička?
Všeobecne je známe, že rybie mäso je veľmi zdravým zdrojom bielkovín. Rybie mäso nám totiž prináša množstvo omega-3 mastných kyselín. Populárnymi morskými rybami u nášho sú losos, makrela, treska a tiež práve tuniak.
Keď sa naň pozrieme z nutričného hľadiska, je to veľmi dobrý zdroj bielkovín a hodí sa preto pre ľudí, ktorí sa venujú športu a cvičeniu.
Okrem už spomínaných omega-3 mastných kyselín obsahuje aj omega-6 mastné kyseliny. Nájdeme v ňom vo veľkom aj veľa vitamínov ako vitamín A, vitamín B6, vitamín B12, tiamín, niacín a riboflavín. Obsahuje aj minerály ako draslík, horčík, fosfor, selén a sodík.
Výhoda konzumácie tuniaka spočíva v tom, že má pozitívne účinky na zdravie srdca, očí, mozgu, pokožky a prospieva v boji proti chronickým zápalom. Niektoré štúdie tiež tvrdia, že jeho konzumácia môže znížiť riziko rakoviny hrubého čreva, obličiek a prsníka.
Už vieme, že tuniak je veľmi zdravou rybou. To platí aj pre lososa. Vyskúšajte preto naše výborné recepty s lososom !