Kokos sa používa pri pečení aj zdobení mnohých rôznych dezertov.
Dodá im nielen skvelú chuť, ale svojou bielou farbou aj eleganciu.
Inšpirujte sa našimi jedinečnými receptami na kokosové rezy!
Vyskúšajte kombináciu s čokoládou, vanilkou či šľahačkou.
Ktorá varianta sa stane vašou najobľúbenejšou?
Naše recepty
Kokos a pečenie
Kokos je pravdepodobne spoločne s kakaom pri pečení najčastejšie využívanou exotickou ingredienciou. V receptoch na kokosové rezy môžete použiť kokos strúhaný alebo plátky. Strúhaný kokos je vhodnejší na pridanie do cesta, plátky kokosu vyzerajú efektívnejšie ako ozdoba. V oboch prípadoch sa jedná o sušenú bielu dužinu kokosových orechov. Pokiaľ sušenie prebieha šetrne, uchová si kokos väčšinu svojich zdraviu prospešných látok, ako je vápnik, draslík, horčík, fosfor či vláknina.
Strúhaný aj plátkový kokos sa dá veľmi jednoducho opražiť svetlo hnedej farby. Okrem zmeny farby dôjde aj k zintenzívneniu jeho chuti. V prípade potreby je možné ho tiež zafarbiť pomocou rozmanitých potravinárskych farbív. Stačí naň nakvapkať niekoľko kvapiek farbiva a nechať uschnúť.