Máte radi trošku pikantnejšie pochutiny?
Vyskúšajte naše recepty na zázvorové pečivo!
Má nielen mierne štipľavú chuť, ale tiež príjemnú arómu.
Okrem toho je toto korenie známe aj mnohými pozitívnymi účinkami pre naše zdravie.
Naše recepty
Zázvor a kuchyňa
Zázvor je často povarovaný za jeden z najzdravších druhov korenia vôbec. Najčastejšie je konzumovaný predovšetkým v podobe čaju, hojne sa využíva aj na dochucovanie omáčok a polievok. Čím ďalej častejšie sa ale používa aj pri pečení a recepty na zázvorové pečivo sú toho skvelým dôkazom. Použiť môžete sušený mletý zázvor aj zázvor čerstvý.
Okrem toho, že vianočnému pečivu dodá intenzívnejšiu chuť i arómu, je zázvor už mnoho tisícročí známy aj svojimi pozitívnymi účinkami na ľudský organizmus. Pomáha nielen pri najrôznejších problémoch so zažívaním, ale tiež zmierňuje zápaly, svalové kŕče aj migrény. Ukrýva v sebe tiež radu vitamínov, napríklad vitamíny skupiny B a vitamín C, ako aj minerálnych látok, ako je horčík, fosfor, vápnik, železo, zinok či draslík.