Rybie nátierky patria medzi tie obľúbené a pripravujú sa vo väčšine domácností.
Poznáte ale tú s koriandrom, limetkovou šťavou a olivami?
Alebo s pečeným cesnakom, kaparami, chilli a čerstvými bylinkami?
Ak nie, ale máte chuť vyskúšať niečo nové, potom sa pozrite na naše recepty na sardinkové nátierky 6x inak.
Naše recepty
Pripravte si aj naše recepty na domáce nátierky z mäsa v 7 luxusných prevedeniach.
Aké sardinky kúpiť?
Najlacnejšia, najpohodlnejšia a najdostupnejšia forma sardiniek je tá konzervovaná . Môžete ich zohnať vykostené bez kože, vo vlastnej šťave, v rôznych olejoch, údené, s paradajkovou či inou omáčkou. Neotvorené konzervy uložené v chladnej, tmavej komore alebo skrini vydržia až 1 rok . Po otvorení skladujte sardinky v tesne uzavretej nádobe v chladničke po dobu 2 až 3 dní.
Ak máte spoľahlivý zdroj na kúpu celých sardiniek , potom vyberajte iba tie, ktoré majú jasné oči (bez začervenania), jasné žiabre, pevné mäso a jemnú sviežu morskú vôňu (žiadny silný „rybí“ zápach). Predajca potom môžete požiadať, aby vám sardinky vypitval a vykostil. Filety zo sardiniek alebo celej ryby sa najlepšie pripravujú v rovnaký deň, kedy ich zakúpite , ale je možné ich mať v chladničke 1 až 2 dni.
Kvalitné mrazené sardinky by mali byť tvrdé a lesklé. Tie v mrazničke vydržia až 6 mesiacov .
A ako vám nátierky zo sardiniek chutili? Napíšte nám do komentárov!