Pokiaľ neviete, čo si namazať na chlieb a zároveň chcete jesť zdravo a výživne, tak ste tu správne.
Vybrali sme pre vás totiž tie najlepšie recepty na zdravé nátierky.
Inšpirujte sa tradičnými, ale aj netradičnými nátierkami zo zeleniny, ovocia aj so salámou.
Naše recepty
Nahliadnite na naše recepty s baklažánovou nátierkou ! Ďalšia inšpirácia na zdravý pokrm.
Ako uchovávať nátierky?
Väčšinou podomácky pripravované nátierky by sa mali spotrebovať do 1-2 dňa. Suroviny ako napríklad cibuľa totiž rýchlo kvasia, tak by chuť nátierky po dvoch dňoch už nemusela byť taká čerstvá.
Zdravé nátierky môžete ale pripravovať aj do zásoby. Hotové nátierky sa naplnia do sklenených nádobiek s uzáverom. Sterilizujte vo vriacej vode po dobu 5-10 minút. Po sterilizácii nechajte vychladnúť a nechajte uskladnené v chladničke. Kedykoľvek budete mať chuť, siahnite po predpripravenej nátierke a užívajte si. Po otvorení je však nutné spotrebovať do 1-2 dní.