Keď sa povie ovsené vločky, mnohým ľuďom sa vybaví predovšetkým ovsená kaša a müsli.
Prečo ich ale nepridať aj do iných jedál?
Vyskúšajte naše recepty na vločkovú polievku!
Ich príprava je veľmi jednoduchá.
Ľahko ich zaradiť do jedálnička môžete predovšetkým v jesenných a zimných mesiacoch.
Naše recepty
Ovsené vločky a varenie
Ovsené vločky sú všeobecne považované za zdravú potravinu, nájdeme v nich totiž veľké množstvo vlákniny aj ďalších zdraviu prospešných látok, napríklad vitamínov skupiny B, vápnika či železa. Najčastejšie sa konzumujú ako raňajky, predovšetkým v podobe rozmanitých kaší či cereálií. Ich výhodou je, že chutia skvele nasladko aj naslano.
Pokiaľ ide o sladké varianty, môžete si z nich upiecť najrôznejšie lievance, sušienky či vianočné ovsené pečivo. Recepty na vločkové polievky sú možnosťou, ako ich ľahko konzumovať na obed či večeru. Záleží len na vás, či ich v polievke len ľahko povaríte domäkka, alebo dáte prednosť ich rozvareniu a vytvoreniu krému. Doplniť ich môžete rozmanitými druhmi zeleniny, húb, aj strukovín.