10 luxusných receptov na fašírky z cukety, ktoré musíte vyskúšať. Nové a nevšedné kombinácie!

Prebýva vám doma cuketa a vám už dochádzajú nápady, ako ju spracovať?

Máme pre vás riešenie!

Prinášame vám delikátne recepty na cuketové placky, aké ste ešte nemali.

Chcete variant so sladkou kukuricou a řapíkatým zelerom alebo radšej tú s tuniakom, majonézou a parmezánom?

Viete čo?

Ochutnajte ich všetky!

Zavarte si s nami cuketu : nie je jednoduchší spôsob, ako si ju uchovať po celý rok!

Ďalšie zaujímavé vlastnosti cukety

  • Cuketa plodí po celé leto , pokiaľ má dostatok vlahy.
  • Dorastá do pomerne veľkých rozmerov, zvláštnosťou nie je ani 5 kg cuketa.
  • Najlepšie pre konzumáciu sú ale cukety od 20-30 cm .
  • Staršie a väčšie cukety majú silnejšiu šupku, ktorá pri tepelnej úprave stvrdne a je ťažko stráviteľná.
  • Semená veľkých cukiet je dobré odstrániť.
  • Naproti tomu menšie a stredné cukety je možné konzumovať aj so šupkou.
  • Pred tepelnou úpravou cuketu posolíme a necháme chvíľu odležať .
  • Orosí sa a vylúči tak časť prebytočnej vody.
  • Pri príprave cukety pridajte vždy aspoň trochu oleja , lepšie sa vstrebe vitamín A.

A ako vám naše recepty na cuketové fašírky chutili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.