Grilovanie rozhodne patrí k obľúbeným činnostiam vlahých letných večerov.
Pokiaľ chcete zmenu proti tradičnému mäsu alebo zelenine, inšpirujte sa našimi receptami na grilované syry.
Už ste ochutnali napríklad cyperský syr Halloumi?
Alebo by ste si dali radšej klasický hermelín?
Tak ako tak si u nás vyberiete!
Naše recepty
Aké syry použiť na grilovanie
- Syry je najlepšie grilovať v alobale, tak si zaistíme to, že sa neroztečú.
- Použiť môžeme predovšetkým rôzne tvrdé syry, výborný je hermelín a jemu podobné syry s bielou plesňou na povrchu.
- Vylúčené nie sú ani syrečky, pokiaľ na ne máme chuť, a do niektorých zmesí sa využijú aj tavené syry.
- Ku grilovaným syrom podávame predovšetkým tmavé aj biele pečivo najrôznejších tvarov.
- Aby bolo chrumkavejšie, potrieme ho olejom alebo len vodou a chvíľku ugrilujeme alebo ho zabalíme do alobalu a grilujeme v ňom.
- K pečivu pridáme čerstvú zeleninu alebo zeleninový šalát .
A aký syr používate najradšej na gril vy? Napíšte nám do komentárov!