Recepty na pečienku z bravčového mäsa na 4 inšpiratívne spôsoby, ktoré sa budú vracať na váš stôl

Viete, aké mäso patrí k tým najšťavnatejším a najvyužívanejším? Je to bezpochyby bravčová pečienka.

Ide o časť pod chrbticou prasaťa a patrí k tomu najlepšiemu, čo z čuníka môžete získať.

Ako túto časť mäsa pripraviť, aby si uchovala svoju šťavnatosť a zároveň nechutila stále rovnako?

Inšpirujte sa našimi lákavými receptami.

Hodila by sa vám malá rúra do kuchyne alebo na chatu? V našej recenzii elektrických stolných rúr vám poradíme s výberom. Mrknite sa!

Ako je vidieť, bravčová pečienka je veľmi variabilným typom pokrmu, či už ju robíte len tak, plnenú alebo napríklad s omáčkou.

Vedľa bábiky a stehna patrí do najvyššej triedy toho, čo na prasati nájdete.

Pečienka kúpite samotnú, alebo aj ako kotletu aj s kosťou. Pre niektoré recepty je ideálne, ak je mäso aj s tukovým krytím – s kožou.

O tom sme sa napokon presvedčili už v recepte „na chrumkavo“.

Ktorá je vaša obľúbená časť z prasiatka?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.