Radi by ste vyskúšali netradičné recepty, ktorých hlavnou prísadou sú krúpy? Alebo sa spoliehate na klasiku v štýle vianočného kuby?
Krúpy môžete využiť ako skvelú závarku do polievok, vmiešať ich do kaší, alebo ich pokojne môžete servírovať aj ako samotnú prílohu namiesto ryže.
Recepty s krúpami sú nenáročné na prípravu a vaše telo vám za túto zdravú obilninu bude vďačné. Preto sa nechajte inšpirovať niektorými z našich receptov.
Naše recepty
Viete, ako si vybrať kvalitný digestor? V našej recenzii na odsávače pár vám poradíme. Mrknite sa.
O jačmenných krúpach
Zatiaľ čo naše babičky používali jačmenné krúpy úplne bežne ako my používame napríklad ryžu, dnes nájdete mnoho ľudí, ktorí ich vôbec nepoznajú.
Jačmenné krúpy sa právom zaraďujú medzi potraviny zdravej výživy a na rozdiel od ostatných obilnín majú nižší podiel lepku.
Preventívne pôsobí proti srdcovo-cievnym chorobám, žalúdočným a črevným problémom. Taktiež znižujú hladinu cholesterolu a lipidov v krvi a sú veľmi účinné proti zápche.
Jačmenné krúpy obsahujú veľké množstvo sacharidov, bielkovín, vitamínov B a E, draslíka, vápnika, železa a selénu, látku, ktorá sa osvedčila v boji proti nádorom.