Ryžové rizoto je taká klasika, ale už ste vyskúšali uvariť rizoto z pohánkových semienok?
Pohánka sa varí ľahko a rýchlo vstrebáva okolité tekutiny. Môžete si ju pripraviť na mnoho spôsobov, ako s mäsom, tak aj v bez mäsových variantoch.
Recepty na pohánkové rizoto si zamilujete a vaše telo vám za túto zdravú alternatívu pokrmu poďakuje. Nechajte sa inšpirovať niektorými z našich receptov.
Naše recepty
Naše lesy sú bohaté na rôzne druhy jedlých húb. A v tomto článku nájdeme mnoho skvelých receptov na prípravu hubových polievok . Vyskúšajte!
Prečo zaradiť pohánku do nášho jedálnička?
Z pohánky sa dá pripraviť mnoho rôznych pokrmov čo sa týka sladkých raňajkových kaší, cez pohánkovú múku, z ktorej môžete piecť domáce múčniky či sladké pečivo, až po výrobu knedlí k hlavným jedlám.
Obsahuje vlákninu, mnoho vitamínov a minerálov. Je ľahko stráviteľná a čo je hlavné, že neobsahuje lepok.
A aké prínosy pre zdravie nášho tela nám prináša konzumácia pohánky?
- znižuje krvný tlak a posilňuje zdravie srdca
- je bohatá na vlákninu, teda zlepšuje trávenie
- pohánka ako dobrá voľba pre reguláciu hmotnosti
- napomáha pri zvládaní cukrovky.