Máte chuť na niečo ľahké a nevšedné?
Radi by ste svojich hostí pohostili niečím novým?
V tom prípade vyskúšajte naše recepty na reďkovkové šaláty 7x inak!
Nájdete u nás verzie s kozím syrom, ovčím tvarohom, pečeným cícerom alebo napríklad so šunkou a špargľou.
Tak ako tak si pochutnáte!
Naše recepty
Ak máte prebytok reďkoviek alebo sa u nich blíži doba použiteľnosti, nezúfajte. Využite ich na niektorý z našich najlepších receptov na reďkovkovú nátierku . Lahodná a svieža pochúťka pre všetky príležitosti.
Zaujímavosti o reďkovkách, ktoré by ste mali vedieť
- Vyberajte si reďkovky bez viditeľných chýb , ideálne menšie, majú lepšiu štruktúru. Zelené časti by mali vyzerať sviežo .
- Reďkovky krájajte vždy tesne pred použitím .
- V perforovanom sáčku v chladničke vydrží asi 3 – 4 dni .
- Pred uskladnením vždy orežte listy , pretože čerpajú vlhkosť zo samotnej reďkovky.
- Pokiaľ je štipľavosť reďkovky príliš silná , možno ju zmierniť nasolením a premytím reďkovky, varením v pare 5 až 10 minút či jej pečením s inou zeleninou.
A ako reďkovkové šaláty chutili vám? Napíšte nám do komentárov!