Zajaca (alebo zajačika) si môžeme vyrobiť zo sena, z papiera, alebo si ho môžeme uháčkovať. S výrobou nám môžu pomôcť deti, nejde o zložitú prácu.
My vám dnes pomôžeme s tým, ktorého môžete zjesť a pochutnať si na ňom s celou rodinou.
Inšpirujte sa našimi najlepšími receptami na veľkonočného zajačika.
Naše recepty
Veľkonočný zajačik ako tradícia
Zajačikovia, či už ako pochúťka, alebo ako dekorácia, sú skrátka tradíciou, ktorú si s Veľkou nocou spája takmer každý. Rovnako sú tradičným symbolom napríklad kraslice.
Existuje veľa možností, aké cesto použiť. Čo ste mohli vidieť v našich receptoch vyššie.
Na pečené zajačiky existuje celý rad rôznych foriem:
- keramické,
- plechové,
- silikónové
- alebo formy s nepriľnavým povrchom.
Záleží na preferenciách a obľúbenosti každej jednotlivej kuchárky, ktorá forma pre ňu bude najlepšia. V každej z vyššie uvedených foriem sa zajačik pečie inak. Niektoré formy nie je potrebné vymazávať a vysypávať a ušetrí sa vďaka nim aj niečo málo času.
Zajačikovia neodmysliteľne patria k Veľkej noci. Môžete si ale k nim upiecť aj veľkonočné perníčky podľa našich receptov . Máme aj tipy na zdobenie.