Najlepšie recepty na ostrieža 6x inak! Uvarte si s nami rýchlu a zdravú večeru

Čo robiť keď nestíhate, ale chcete si dopriať výdatnú, zdravú a rýchlu večeru po náročnom dni?

Uvarte si jeden z týchto skvelých receptov s ostriežom.

Vychutnajte si toto ľahké a krehké mäsko, ktoré sa vám na vidličke av ústach bude rozplývať.

Upečte si ho, usmažte si ho alebo ho ugrilujte. Tak alebo tak, vždy bude úplne perfektné.

Omega 3, 6 a 9. Aký je v nich rozdiel a kde ich nájdeme?

Existujú dva hlavné typy mastných kyselín, ktoré jeme – nasýtené a nenasýtené . Zdravá rovnováha omega mastných kyselín je dôležitá pre našu celkovú pohodu.

Preto si prečítajte nasledujúci text, zistite odkiaľ ich získať a pripíšte si ich na svoj nákupný zoznam!

Omega 3

Tento typ tuku je najviac skloňovaným typom, o ktorom sa hovorí. Je to možno preto, že sa k nemu dostaneme tým najbežnejším spôsobom, je totiž obsiahnutý v rybách .

Nájdeme ho v losose, makrele alebo slede. Ďalej ho pre naše telo môžeme získavať z orechov, semien a rôznych rastlinných olejov. Tento druh mastnej kyseliny nám pomáha v boji proti zápalom, chronickým ochoreniam, vysokému cholesterolu a tlaku.

Omega 3 mastné kyseliny musíme do tela dostávať z externých zdrojov , pretože si ich telo nedokáže vyrobiť samo, je preto veľmi dôležité na ne v bežnej každodennej strave nezabúdať a zaraďovať ich.


Omega 6

Omega 3 mastné kyseliny sú ešte účinnejšie v kombinácii s Omega 6 mastnými kyselinami. Tie hrajú veľmi dôležitú funkciu pre správne fungovanie mozgu, rastu a vývoju .

Z veľkej časti sa zhodujú v benefitoch, ktoré nám poskytujú aj Omega 6 mastné kyseliny. Ale pozor veľký rozdiel je v tom, že niektoré typy Omega 6 môžu naopak podporovať zápaly v tele .

Musíme teda preto dbať na prijímanie správneho pomeru týchto tukov, aby sme si sami nevedomky nenavodzovali zápalové stavy v našom tele. Najlepší pomer je 1:1 .

Omega 6 mastné kyseliny je možné získavať napríklad z rýb ako je tilápia, slnečnicový olej, sójové bôby a arašidový olej.

Omega 9

Môžeme povedať, že o tomto type mastných kyselín sa skoro nehovorí, možno preto, že si jej telo vie vyprodukovať samo a preto nie je dôvod jej do tela dostávať externe.

Ale znova pozor , Omega 9 môžu byť produkované iba ak v tele máme dostatok dvoch predošlých mastných kyselín. Pokiaľ tomu tak nie je, musíme ich opäť dostávať do tele v podobe stravy.

Dajte si mandle, olivy pistácie alebo sezamový olej.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.