Najlepšie recepty na nátierky zo syrečkov na jednom mieste. Akú z nich vyskúšate ako prvú?

Zápach dôkladne odležaných syrečkov vás desí? S našimi receptami na syrečkové nátierky nemusia – sú totiž prekvapivo jemné.

Syrečky patria medzi potraviny s jasným názorom: buď ich milujete, alebo neznášate!

Prvá skupina má však výhodu, pretože syrečky pre svoj vysoký podiel bielkovín a málo tuku zaberajú ideálne miesto v racionálnej výžive. Každý športovec by tak mal zvážiť zaradenie tejto výživnej dobroty do svojho jedálnička.

Čo spôsobuje zápach u syrov typu syrečiek?

Romadur, syrečky alebo Limburger – charakteristický odér týchto mliečnych produktov spôsobuje baktérie Brevibacterium linens, ktorá na povrchu týchto syrov vytvára mazovú vrstvu, ktorá je zdrojom typického štipľavého zápachu.

Pokiaľ by sme teda z týchto syrov odrezali kôrku, zápachu ho zbavíme!

To by bola ale pekelná škoda, pretože práve aróma prepožičiava tvarôžkom nezameniteľné kúzlo.

Pre čo najlepší zážitok z konzumácie tvarôžkových produktov ich neodporúčame jesť ihneď po kúpe, ale pekne odležané. Ak však nechceme, aby sme ich cítili všade po byte, uskladníme ich v dobre uzavretom pohári.

Tvarôžky sú skvelé aj na nakladanie! Skúste náš recept na Nakladané olomoucké tvarôžky či iné syry .

A aká že je najlepšia nátierka zo syrečkov?

Bez okolkov prezradíme, že základ všetkých receptov je rovnaký: k syru tvarôžkového typu pridáme na zjemnenie iný mliečny produkt – krémový syr, tavený syr, tvaroh, žervé, lučinu, maslo, majonézu, dokonca aj mascarpone! Niekto si vystačí len s pridaním trochy mlieka, aby dosiahol požadovanú konzistenciu.

Náš tip: niekedy vás na najlepšiu kombináciu privedie to, čo práve máte v chladničke, preto nie je nutné sa pevne držať receptov a každý má možnosť si nájsť tú svoju najobľúbenejšiu variáciu.

Ďalej nesmie chýbať najemno nakrájaná cibuľka (prípadne sušená) az korenia sa výborne hodí rasca, či už mletá, alebo celá na ozdobu. Ďalším ingredienciám sa medze nekladú – hodí sa mletá aj čerstvá paprika rôznych druhov, sladká aj pikantná, ďalej uhorky, reďkovky, pažítka či iné čerstvé bylinky.

Jedine nátierka z Olomouckých syrečkov? Nie nutne!

Olomoucké syrečky, alias tvarôžky z Loštíc, ako vám lepšie upresní Wikipédia , majú v Čechách dlhú tradíciu a sme na ne právom hrdí.

Na výrobu typicky zapáchajúcich syrov však výhradný patent nemáme, a tak ich alternatívy nájdeme aj v iných kuchyniach, a to predovšetkým u našich nemecky hovoriacich susedov či v krajinách s tradične syrárskym zameraním, ako napríklad v Belgicku, kde zároveň mocne holdujú pivu. Pivo a syrečky tvoria idylické kombo, a pokiaľ ide o nátierky, máme pre vás aj jednu, ktorá v sebe pivo rovno obsahuje!

Najznámejšou zahraničnou alternatívou k našim olomouckým tvarôžkom je nemecký Limburger. V slovenských obchodoch tiež hojne narazíme na produkty Harzer Käse alebo pôvodom belgický Romadur.

Pri syrečkách platí, že skôr než značka tú najlepšiu chuť pripraví správne odležanie.

Veríme, že každá nátierka zo syrečkov zožne úspech a pokiaľ tohto typu syra nemáte stále dosť, nechajte sa inšpirovať ďalšími receptami a pripravte si tvargle z Hanej na mnoho spôsobov !

Prajeme dobrú chuť a za všetkých okolností riadne dotiahnuté viečko pohára so syrečky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.