8 lahodných receptov na tempeh! Vychutnajte si túto dobrotu zo sóje na rôzne spôsoby

Teraz sa priznajte! Ako dlho už pokukujete po tejto surovine, ale doteraz ste nenašli odvahu ju vyskúšať?

Tak či medzi tieto nerozhodné patríte aj vy, a narazili ste na tieto recepty s tempehom, už nie je cesty späť!

Vezmite si ho k ruke, vyberte jeden recept a pustite sa do tej pravej zdravej jazdy. Všetky naše varianty sú úplne skvelé a môžeme vám garantovať úplnú spokojnosť s výsledným pokrmom!

Tak ktorú dobrotu si pripravíte ako prvú?

Čo je tempeh?

Z čoho tempeh vlastne je? Je pokrm vyrobený zo sóje, ktorý bol prvýkrát vyrobený v Indonézii a prvá zmienka o ňom pochádza z 19. storočia.

Je to hmota podobná upečenej buchte, ktorá je vyrobená z varených a mierne fermentovaných sójových bôbov.

Od 70. rokov 20. storočia sa tempeh stáva ľahko dostupnou surovinou aj v západných krajinách a dostáva sa tak do jedálnička najmä medzi vegetariánmi a vegánmi, ako bežná náhrada za mäso.

Táto fermentácia pomáha rozkladať kyselinu, ktorú sója obsahuje, čo robí tempeh lepšie stráviteľným.

Tempeh sa dá upravovať a pripravovať na najrôznejšie spôsoby. Osmažte si ho na kokosovom oleji a podávajte ho ku kuskusu, alebo ním nahraďte mleté hovädzie mäso a vyrobte si vegetariánsky burger alebo ho nakrájajte nadrobno, prípadne aj nastrúhajte a pridajte si do polievky alebo bezmäsého chilli noc carne.

Tempeh je známy pre svoju mierne pikantnú orechovú, zemitú chuť, ktorá je niekedy prirovnávaná k chuti húb.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.