Pochutnajte si na jednoduchých receptoch na cestovinový šalát s kukuricou, ktoré vás ohromia!
Je to skvelá príloha, alebo si ich môžete vychutnať aj samostatne.
Aký skúsite ako prvý?
Naše recepty
Druhy kukurice a ako ich použiť?
- Kukurica obilná
Všeobecne platí, že táto kukurica je pomenovaná podľa malej jamky, ktorá sa vytvorí na konci zrna, keď zaschne. Obilná kukurica je primárne to, čo sa používa do krmiva pre zvieratá. - Kukurica pazúrik
Táto kukurica je veľmi podobná kukurici obilnej. Je pomenovaná takto kvôli svojej extrémne tvrdej vonkajšej škrupine. Je to hrubá kukuričná múka používaná na krupicu, polentu alebo opekaná a mletá na pinole. - Popcorn
Popcorn je svojim vlastným typom kukurice. Je to odroda pazúrikovej kukurice. Jej vonkajší obal zachytáva vlhkosť v kukuričnom zrne a premieňa ho na paru. Keď sa tlak dostatočne zvýši, praskne. - Kukurica na múku
Ide o druh kukurice, iba s mäkkou škrupinou. Mäkká škrupina uľahčuje jej mletie na múku. Tá sa potom môže použiť do potravín, ako je kukuričný chlieb alebo muffiny, kedy im kukurica dá drobivejšiu a mäkšiu textúru. - Sladká kukurica
Na rozdiel od ostatných kukuríc, ktoré sa zbierajú v čase zrelosti, keď sú suché, sladká kukurica sa zbiera mladá v „mliečnej fáze“. V dnešnej dobe existujú najrôznejšie odrody, vďaka ktorým je kukurica stále sladšia.